A hajtószíjak és -készletek minősége kulcskérdés számunkra

Az autókban található fogasszíj állandó mechanikai, kémiai és hőterhelésnek van kitéve. Nagy sebességnél a vibráció és a hőmérséklet-különbségek miatt a vezérmű összetevőinek is nehéz dolga van.

Ezért a járműgyártók fix szervizelési időszakokat határoznak meg a fogasszíjra és a kopásnak kitett valamennyi alkatrészre a motor megbízható hosszú távú működése érdekében.

Annak érdekében, hogy a jármű folyamatosan az elvárások szerint teljesítsen, minden összetevőt rendszeresen ellenőrizni és szükség esetén cserélni kell. Bosch Car Service műhelyünk gyorsan, professzionálisan és speciális Bosch készletek felhasználásával hajtja végre mindezt.

Fogasszíjak – a csendes, szinkronizált erőátvitelért

A Bosch fogasszíjai teljesen szinkronizált, csendes és megbízható erőátvitelt biztosítanak.

Olyan szintű minőséget és megbízhatóságot nyújtanak, amilyet egyébként csak az új járművek alkatrészeitől várna el – és ezt egész élettartamuk alatt fenntartják.

Előnyök röviden
 • Gyári minőség a maximális megbízhatóság érdekében
 • Egyenletes járás a nagyobb utazási komfortért
 • A tökéletesen összeállított komponensek optimális erőátvitelt biztosítanak
 • Hosszú élettartam a strapabíró anyagnak köszönhetően

Fogasszíjból és vízpumpából álló készletek a gyors teljes körű cseréhez

Az idők folyamán a nagy sebesség, a vibráció és a jelentős hőmérséklet-ingadozások a vezérmű összetevőit is ugyanolyan nagy igénybevételnek teszik ki, mint a fogasszíjat vagy a hajtószíjat.

Ezért a járműgyártók a összes kopásnak kitett alkatrész rendszeres időközönként végrehajtott cseréjét javasolják a motor megbízható hosszú távú működése érdekében. A Bosch Car Service műhelyei gyorsan és professzionálisan hajtják végre mindezt – természetesen betartva a legszigorúbb minőségi követelményeket. Előny: Egyetlen műhelylátogatás.

Előnyök röviden
 • Tökéletesen összeállított komponensek
 • Megbízható, szinkronizált erőátvitel
 • Nagyobb biztonság a megbízható motorvezérlésnek köszönhetően
 • Általános szervizelés egyetlen műhelylátogatással

Ékszíjak és (elasztikus) bordás ékszíjak – az optimális erőátvitelért

A modern motorok egyre kompaktabbá válnak. A helytakarékosság és az összsúly csökkentése céljából az autógyártók egyre nagyobb mértékben alkalmaznak bordás ékszíjakat.

Ezek rendkívül robusztusak és minden hajtórendszeri vibrációt optimálisan csillapítanak. De a Bosch hagyományos ékszíjai és bordás ékszíjai is megbízható működést, egyszerű karbantartást és hosszú élettartamot ígérnek – az erős igénybevétel ellenére. Ezzel együtt jó ötlet ezeket az összetevőket rendszeresen ellenőriztetni a járműgyártó által ajánlott időpontokban és szükség esetén cserélni őket.

Előnyök röviden
 • Első osztályú anyagok a hosszú élettartamért
 • Maximális megbízhatóság kevés karbantartással
 • Hosszú távon is jó teljesítmény, szinkronizált erőátvitel
 • Gyári minőség a járműgyártók specifikációinak megfelelően
 • Óriási előnyök a halk működés és az utazási komfort tekintetében

Foglaljon időpontot online, telefonon, vagy személyesen műhelyünkben.   Időpont foglalás online

További információk a hajtómű és a vezérmű összetevőinek a cseréjéről

A gépkocsik és haszongépjárművek biztonsága

A mindennapi használat során a hajtószíjaktól csúcsteljesítményt várunk el. A megbízható erőátvitel érdekében a hajtószíjakat az ajánlott időpontokban ellenőrizni kell a feszítőgörgőkkel, futógörgőkkel és vezetőgörgőkkel együtt, és szükség esetén egyben kell cserélni őket.

Bosch Car Service műhelyünk a Bosch hajtószíjai és -készletei mellett teszik le a voksukat.


A gépkocsik és haszongépjárművek biztonsága

A Bosch Car Service az ESI[tronic] rendszerrel gondoskodik a meghajtó elemek szakszerű karbantartásáról és gyorsabb cseréjéről. A Bosch világelső diagnosztikai szoftvere minden járműtípushoz ismerteti a követendő lépéseket és aktív hibaelhárítást tesz lehetővé. Ez értékes időmegtakarításhoz vezet számunkra és az Ön számára és nagymértékben hozzájárul a biztonsághoz.