Bosch gépkocsi-akkumulátorok – a hajtóerő

A mai járművek mindenféle új technológiával, például vezetésbiztonsági rendszerekkel vannak felszerelve, amelyekhez a korábbiaknál lényegesesen nagyobb teljesítmény szükséges.

A hagyományos energiaforrások hamarosan elérik teljesítőképességük határát. Gondolta volna? Minden harmadik motorleállás okozója a meghibásodott indítóakkumulátor. A Bosch Car Service műhelyeinek szakemberei pontosan tudják, hogy nem feltétlenül a legolcsóbb modell a legjobb választás. Sőt, egyes járművek speciális akkumulátort igényelnek, például a Bosch S5 EFB és S6 AGM start/stop modelljeit, amelyek sokkal nagyobb teljesítményűek – még nagyszámú töltési ciklus esetén is, időjárási körülményektől függetlenül.

Bosch akkumulátortechnológia – optimális teljesítmény minden igény kielégítésére

Műhelyeinkben mindennapi munkája során mindenki rengeteg energiát fordít arra, hogy az Ön autója a lehető leghamarabb újra az utakon lehessen.

Ezért a Bosch Car Service bízik a Bosch akkumulátorok által kínált innovatív technológiában és szigorú minőségi szabványokban. Minden modellt úgy fejlesztettek ki, hogy megfeleljenek a különböző járműtípusok követelményeinek, biztosítva, hogy az autóban mindig elegendő energia álljon rendelkezésre – hogy a kiemelkedő minőségről, biztonságról és megbízhatóságról már ne is beszéljünk.

AGM technológiával készült S6 – start/stop rendszerrel és fékenergia-visszanyeréssel működő gépkocsikhoz

A Bosch AGM (felitatott üvegszálas párna) technológiája a piacon elérhető legjobb rendszer a legmagasabb igények kielégítésére.

A korszerű járművek egyre sokasodó elektromos eszközei miatt nemcsak nagyobb teljesítményre, hanem nagy kapacitású energiatárolóra is szükség van. Az S6 AGM akkumulátorral a Bosch ideális megoldást kínál mindkét igényre: Különösen nagy igénybevétel esetén a Bosch S6 akkumulátor lényegesen nagyobb energiaszintet tud biztosítani, mint a hagyományos akkuk. Ezenkívül a fékezéskor keletkező többletenergiát tárolni tudja, hogy folyamatosan biztosítva legyen a gépkocsi elektronikai berendezéseinek a tápellátása.

Előnyök röviden
  • Hosszabb élettartam és akár 4-szer nagyobb mélyciklusú ellenállás a hagyományos indítóakkumulátorokhoz képest
  • Állandó áramellátás akár rövidebb utakon, araszoló forgalomban vagy álló helyzetben jelentkező magas fogyasztás mellett
  • Nagy teljesítményfelvétel és indítási teljesítmény nagyszámú villamos berendezés esetén is
  • Beszerelés tetszőleges helyre, szivárgás- és karbantartásmentes

EFB technológiával készült S5 – start/stop rendszerrel működő gépkocsikhoz

Az EFB technológiát felvonultató S5 a hagyományos indítóakkumulátorok és az AGM rendszerű S6 közötti űrt tölti ki.

Kiválóan megfelel start/stop rendszerrel ellátott gépkocsikhoz, és megbízható energiaforrást jelent nagyszámú villamos berendezés esetén is. És – hála mélyciklusú ellenállásának – mindig elegendő energiát tud biztosítani, még a legzordabb időjárási körülmények között is, minden motorindításkor.

Előnyök röviden
  • Hosszabb élettartam és akár kétszer akkora mélyciklusú ellenállás, mint a hagyományos indítóakkumulátoroknál
  • Megbízható motorindítás szélsőséges hőmérséklet és nagyszámú villamos berendezés esetén is
  • Különösen jó töltésfelvételi képesség és rövid utakon is kiváló jellemzők
  • Teljesen karbantartásmentes, szigetelt és szivárgásmentes 55° dőlésszögig

PowerFrame® technológiával készült S5/S4/S3 – optimális indítási teljesítmény minden autóhoz

Kézi működtetésű ablakokkal rendelkező régebbi autóknál a normál energiaforrás tökéletesen megfelelő.

De itt is érdemes a Bosch minőséget választani. Az S5, S4 és S3 modellsorozatok megbízható gépkocsi-akkumulátorokat tartalmaznak a különféle járműmárkák követelményeinek kielégítésére. A PowerFrame® technológia nemcsak gyors, alacsony ellenállású töltést és kisülést tesz lehetővé, hanem hosszabb élettartamot, nagyobb kapacitást és még jobb hidegindítási teljesítményt is biztosít.

Előnyök röviden
  • Maximális biztonság a kettős finom hálójú visszagyújtás-védelemnek köszönhetően
  • Az akkumulátorfedél tömített kialakítása megakadályozza az elektrolit szivárgását
  • Egyszerűen beszerelhető és ergonomikus hordozófülekkel rendelkezik a könnyű szállítás érdekében
  • 100%-osan karbantartásmentes

C3 és C7 akkumulátortöltők – maximális teljesítmény egyetlen gombnyomással

Alacsony téli hőmérsékletek esetén a gépkocsik sokkal több energiát igényelnek, mint fagypont felett.

Ugyanakkor a hidegindítás is hatalmas megterhelést jelent az akkumulátor számára. Ha a jármű kényelmi funkciók sorával is fel van szerelve, és az akkumulátort sok rövid út is leszívja, fontos az időben végrehajtott feltöltés. Ezt a legegyszerűbben úgy teheti meg, hogy csatlakoztatja a Bosch C3 vagy C7 töltőjét, és elindítja a töltési folyamatot. Mindkét modell biztonságos és egyszerű feltöltést tesz lehetővé, egyetlen gombnyomással.

A C3 a kisebb gépkocsik, robogók és mopedek automatikus, gyors és biztonságos feltöltésére szolgál, míg a C7 akár tehergépjárművek, lakóautók vagy nagymotorok indítóakkumulátoraihoz is használható. A jelenlegi 7 A-es áramerősség ideális a nagyméretű 12 és 24 V-os akkumulátorokhoz.

Előnyök röviden
  • Egyszerű töltés és feszültségszint-fenntartás minden ólomsavas akkumulátortípushoz
  • Önellenőrzés az innovatív biztonsági koncepciónak köszönhetően
  • Memóriafunkció az utolsó beállítás tárolásához
  • Robusztus és megbízható, por és fröccsenő víz elleni védelemmel (IP 65)
  • Ergonomikus kialakítás és különösen egyszerű használat

Bosch tartozékok – minden, amire szüksége lehet a gépkocsi-akkumulátorok ellenőrzéséhez és cseréjéhez

A Bosch Car Service kiváló minőségű Bosch tartozékok egész sorával segít Önnek a gépkocsi-akkumulátorok csatlakoztatásában, cseréjében és ellenőrzésében, kényelmesen és professzionálisan. Szakembereink örömmel végzik el ezt a munkát az Ön számára.

Ajánlott: Bosch Car Service akkumulátor-ellenőrzés

Gépjárműjavító műhelyekeink szakembereivel rendszeresen ellenőriztetheti és szükség esetén kicseréltetheti akkumulátorát.

Ennek előnyei egyértelműek: Inkább töltsön el velünk néhány percet, mint hogy az út mellett kelljen várakoznia a segélyszolgálat kiérkezésére.

Foglaljon időpontot online, telefonon, vagy személyesen műhelyünkben.   Időpont foglalás online

Akkumulátorokra vonatkozó útmutató

Van fogalma arról, hogy milyen állapotban van az akkumulátora?

A legtöbb járművezető nem gondol erre, amíg egyszer csak be nem következik a kényszerű megállás vagy a sikertelen indítás. A Bosch Car Service akkumulátorokra vonatkozó útmutatója minden tudnivalót tartalmaz ahhoz, hogy ez ne következzen be. Értékes tanácsokkal szolgál arra vonatkozóan, hogy indítási nehézségek esetén hogyan kell segítséget nyújtani az akkumulátornak, és hogy hogyan növelhető meg az élettartama?

További információ az akkumulátorokra vonatkozó útmutatóban.


Akkumulátor-újrafeldolgozó rendszer

Meglepő tény: Az egész világon használt ólom jó 75%-át az évente legyártott nagyjából egymilliárd ólomsavas akkumulátor adja. Ezért a Bosch Car Service mélyen elkötelezett a Bosch által kidolgozott újrafeldolgozási rendszer mellett, amelynek célja a régi akkumulátorok hatékony összegyűjtése és a bennük található ólom környezetbarát újrahasznosítása.