Foglaljon időpontot professzionális műhelyünkbe.   Időpont foglalás online

Ha problémái vannak járműve bármely mechanikai rendszerével, a Bosch Car Service szakembereire bátran rábízhatja azok kijavítását – a legújabb tesztberendezésekkel és az eredeti berendezésekre vonatkozó követelményeket teljesítő alkatrészekkel.

  • Az eredeti berendezésgyártók követelményeinek megfelelő alkatrészek
  • A legújabb tesztberendezések a mechanikai járműösszetevőkhöz
  • Szakképzett személyzet a műszaki adatokhoz való hozzáféréssel

Segítség a mechanikai rendszernek

Ha problémái adódnak járműve mechanikai összetevőivel, speciális képzésben részesült szakembereinkre bátran rábízhatja azok megjavítását – a kipufogórendszertől a lengéscsillapítón keresztül egészen a fogasszíj cseréjéig.

A sok-sok éves tapasztalatnak, a legújabb tesztberendezések használatának és a szükséges adatokhoz való hozzáférésnek köszönhetően szakembereink gyorsan és szakszerűen hajtanak végre minden olyan mechanikai rendszeri munkát, amelyre a járművének szüksége van.

Ha pedig javításra lenne szükség, a Bosch Car Service műhelyei mindig az eredeti berendezésekre vonatkozó követelményeket teljesítő alkatrészeket alkalmaznak.

Lengéscsillapítók – egy rejtett kockázat

A számok magukért beszélnek: A német utakon mintegy 6,2 millió járműnek hibás a lengéscsillapítója.

A balesetek 50%-át a 10 évesnél öregebb vagy 150 000 km-nél többet futott járművekben található rossz állapotú lengéscsillapítók okozzák. De már a 3 éves gépkocsik 9,3%-ában is súlyos hiányosságok tapasztalhatók.

Érdemes tudni: A meghibásodott csillapítóelemek akár 20%-kal is megnövelhetik a féktávolságot és fokozhatják a gumiabroncsok kopását. Mindennek a tetejébe csökkentik a tapadást és gyengítik a kanyarstabilitást is.

Ezért ajánlott rendszeres időközönként szakemberrel ellenőriztetni a lengéscsillapítókat.

Szakértelem a fékektől a kipufogórendszerig

A kipufogórendszer egésze a járművek egyik legfontosabb mechanikai összetevőjének tekinthető.

A meghibásodott első vagy hátsó kipufogódob amellett, hogy növeli az üzemanyag-fogyasztást, hosszú távú motorkárosodást is okoz. Mivel ez a rendszer rezgésnek és állandó külső hatásoknak van kitéve, idővel korrózió okozta károsodások, vibráció okozta lyukak vagy repedések jelenhetnek meg.

A Bosch Car Service műhelyeinek szakemberei örömmel szervizelik vagy javítják meg a kipufogórendszert és gondoskodnak a teljes rendszer kiegyensúlyozásáról – az egyes összetevők megtervezésétől és elhelyezésétől a rugalmas tartószerelvényekig.

Szakmai tanács

Figyelem: Balesetveszély! Tudta, hogy autója biztonsági rendszerei, így az ABS, a TCS vagy az ESP hibás lengéscsillapítók esetén nem megfelelően működnek?

Így a féktávolság még hosszabb is, mint egy ABS-szel nem rendelkező gépkocsi esetében.

Ezért erősen ajánlott rendszeresen szakemberrel ellenőriztetni a lengéscsillapítókat és szükség esetén saját biztonsága érdekében haladéktalanul kicseréltetni azokat.

Foglaljon időpontot online, telefonon, vagy személyesen műhelyünkben.   Időpont foglalás online