Foglaljon időpontot professzionális műhelyünkbe.   Időpont foglalás online

A Bosch Car Service teljes körű abroncsszervizt biztosít – a gumiabroncsok cseréjétől a kiegyenlítésen és a keréktárcsák tisztásán keresztül a tárolásig, hogy az időjárástól függetlenül mindig biztonságosan vezethessen.

  • Kiegyenlítés, tisztítás, tárolás és kerékcsere
  • Abroncsnyomás-ellenőrző rendszerek szervizelése
  • Vezető gyártók minőségi gumiabroncsai

Tökéletes szolgáltatás minden téren

A Bosch Car Service műhelyei teljes körű gumiabroncs-szolgáltatást nyújtanak gépkocsijához. Tanácsot adunk a kiválasztandó típusra vonatkozóan, felhelyezzük és kicseréljük a téli-nyári gumikat és kívánságra téli tárolást is biztosítunk.

A professzionális szervizelés és javítás mellett szakembereink az abroncsnyomást és a gumiabroncsok futófelületét is ellenőrzik. Kérésére örömmel ellenőrizzük a futómű beállítását is, és az új gumiabroncsok felhelyezése előtt elvégezzük a szükséges beállításokat a féloldalas vagy egyenlőtlen kopás megelőzésére.

Cserben hagyva a hidegben

Előfordult már Önnel, hogy meglepte a hó vagy a jég? Ha szándékosan használ nyári gumikat télen, emellett nehéz lesz érveket felsorakoztatnia a rendőrség előtt. Pénzbírságra és büntetőpontra számíthat.

Ráadásul a biztosítója sem fogja megtéríteni a kárt, ha nem megfelelő gumiabroncsokat használ. Elvégre a balesetek kockázata télen egyébként is sokkal nagyobb.

Ezért javasoljuk, hogy októbertől húsvétig mindig használjon téli gumiabroncsokat. További információkat és tanácsokat a Gumiabroncsokra vonatkozó útmutatóban talál.

Figyelje a futófelületet!

A nyári gumiabroncsok mintázatának törvényileg előírt legkisebb mélysége 1,6 mm. A téli gumik esetében azonban már legkésőbb a mintázat mélységének 3–4 mm-re csökkenésekor javasoljuk a cserét.

A mintázat mélységét legegyszerűbben egy 2 eurós érmével lehet megállapítani (nyári gumik esetében 1 eurós érme). Helyezze be az érmét a barázdába azon a helyen, ahol a mintázat mélysége a legkisebb – ha az érmén lévő csillagok nem láthatók, nyugodtan folytathatja az útját.

Hasznos segítség lehet a 4 x 4 x 4-es szabály. Más szóval: Csak olyan gumiabroncsokkal vezessen, amelyeknek a mintázati mélysége legalább 4 mm, ugyanolyan futófelület legyen mind a 4 keréken, és az abroncsok ne legyenek 4 évesnél öregebbek.

Szakmai tanács

A gumiabroncsok anyaga akkor is öregszik, ha nem használják az autót.

Ezért a gumiabroncsokat legkésőbb 10 év elteltével le kell cserélni – akkor is, ha a futófelületen még alig-alig látszik kopás. A gumiabroncs tényleges kora a rábélyegzett négy számjegyű DOT számból állapítható meg:

Az utolsó két számjegy a gyártás évét, az első két számjegy pedig a gyártás hetét jelzi.

Például: A 2600 jelentése a 2000. év 26. hete.

Foglaljon időpontot online, telefonon, vagy személyesen műhelyünkben.   Időpont foglalás online