Foglaljon időpontot professzionális műhelyünkbe.   Időpont foglalás online

A látás és a láthatóság az év minden szakában létfontosságú a biztonságos közúti közlekedés szempontjából. Ezért a lámpáit érdemes rendszeresen átnézetni a Bosch Car Service valamelyik műhelyében.

  • Egyes összetevők cseréje és javítása
  • Ingyenes lámpateszt a legújabb tesztberendezésekkel
  • Csúcsminőségű gépjárműizzók a Boschtól

Legyen észrevehető

A 2012-es ADAC lámpateszt eredményei ismét kijózanítóak voltak: A közutakon futó járművek több mint felén súlyos hibák voltak megfigyelhetők a világítási rendszerben.

Gyakori probléma volt a fényszórók és a ködlámpák hibás beállítása. A helytelen magasságbeállítás mellett a fő problémát gyakran a névtelen gyártóktól származó izzók jelentik. Ha ilyen cserealkatrészeket helyeznek be, akkor a gyártási pontatlanságok már önmagukban is helytelen fényszóró-beállításhoz vezetnek. Ez egy kiszámíthatatlan kockázat, hiszen a hibás vagy rosszul beállított fényszórók minden közlekedő számára veszélyesek.

Ezért javasoljuk a közlekedési minisztérium által kezdeményezett évenkénti „Láss és látszódj” teszt elvégzését, amelyre díjmentesen adunk lehetőséget bármely műhelyünkben.

Látni és látszani!

Úgy gondolja, hogy a jó kilátás a legfontosabb tényező vezetéskor? Nos, ugyanilyen fontos az is, hogy mások jól lássanak bennünket.

Ha például egy féklámpa nem működik megfelelően, a ráfutásos ütközések szinte elkerülhetetlenek. Ugyanez igaz a meghibásodott irányjelző lámpákra is. A változó időjárási körülmények, a fagy, a hőség és a szennyeződések mind-mind érzékenyen érintik az ablaktörlőket. Így aztán nem meglepő, hogy az ablaktörlők cseréje időnként elkerülhetetlen.

Mindezek jó okot jelentenek a járműben található lámpák és ablaktörlők rendszeres ellenőrzésére.

Tompított fényszóró éjjel-nappal

Tudta, hogy a nappali menetfény 20 uniós országban kötelező?

A tompított fényszóróval haladó autókat mindig könnyebb látni – ködben, hóban, esőben. A normál tompított fényszóróval való autóvezetés azonban az izzók gyorsabb elhasználódását is eredményezi.

Javasoljuk, hogy használja a Bosch rendkívül tartós nappali izzóit, hogy mindig bekapcsolt fényszórókkal utazhasson. A világításról és a közúti forgalomban való optimális láthatóságról a „Látni és látszani” útmutatóban talál további információkat.

Szakmai tanács

A gyors reakciók különösen télen és ősszel létfontosságúak a járművezetésben a rossz időjárási körülmények és útviszonyok miatt. Ezért mindig gondoskodni kell a lehető legjobb láthatóságról, például az AeroTwin technológiával készülő új ablaktörlőlapátok vagy a Bosch nagy teljesítményű izzói segítségével.

Így biztos lehet abban, hogy szükség esetén gyorsabban észleli a veszélyhelyzeteket és időben tud reagálni.

Foglaljon időpontot online, telefonon, vagy személyesen műhelyünkben.   Időpont foglalás online